Найпоширенішим способом вживання являється намазування пасти на хліб та тости в якості ранкового сніданку. Арахісова паста добре поєднується із бананами, свіжими фруктами, ягодами.
Декілька простих рецептів з арахісовою пастою:
- Додати дві ложки арахісової пасти до ранкового смузі (зелений смузі або ягідна суміш);
- Покласти арахіс до своїх улюблених салатів;
- Використати замість вершкового масла арахісову пасту разом з цільнозерновими тостами;
- Додати арахісову пасту в суп по-тайські з цибулею, часником та помідорами;
- При приготуванні домашнього морозива або йогурту, додати арахісову пасту в якості одного з інгредієнтів;
- Додати арахісову пасту у вівсянку;
Арахісова паста містить велику кількість калорій на 100 грам 588 калорій. Згідно з дослідженнями, рекомендується вживати не більше двох столових ложок на день.
Печиво з арахісової пасти
Складники:
🔹Цукор 80 грамів
🔸Яйця 1 шт
🔹Арахісова паста Грайнд 180 грамів
🔸Борошно 120 грамів
🔹Масло вершкове 60 грамів
🔸Розпушувач 1 ч.л.
Приготування: ✍️
✅ Змішати всі Інгрідієнти
✅ Зробити кружечки 4 см
✅ Виделкою притиснути
✅ Випікати при t – 180 С• на 15 хвилин

Курячі крильця в медово-соєвому соусі з арахісовою пастою
- 500 грамів крилець курячих
- Соєвий соус – 50 грамів
- Мед – 2 ст.л.
- Арахісова паста Грайнд – 2-3 ст.л.
- Часник – 1 зубчик (хто полюбляє можна і 2😉)
- Сіль за смаком
Приготування
Курячі крильця підчистити , промити, підсушити та розділити на частини
~ змішати соєвий соус+рідкий мед+арахісова пасту+часник+сіль за смаком
~ об’єднати крильця та наш соус
~ поставити маринувати мінімум 20 хвилин, можна й більше 😉
~ Розігріти духовку до 180′
~ форму застелити пергаментом, викласти наші крильця , та відправити в духовку
~ через 40 хвилин перевіряємо крильця
Як перевірити, що крильця вже готові?🤔
Дерев’яною шпажкою проколоти, якщо проходить в м`ясо м’яко , то крильця готові🤪😉 💕Всім смачного😉
Експериментуй та відзначай нас 😉😍

Солодка та пряна локшина з арахісовою пастою
На 4 порції
- 200 г китайської локшини
- 200 г моркви
- 1 куряча грудка
- 200 г свіжої капусти
- 1 чашка соєвого соусу
- 1 чайна ложка тертого імбиру
- 2 зубчики часнику
- 2 столові ложки арахісової пасти
- 0,5 склянки арахісової олії холодного віджиму (можно замінити на оливкову олію )
Приготування
- Подрібніть овочі й обсмажте їх на сильному вогні, постійно помішуючи.
- Наріжте м’ясо на тонкі шматки та замаринуйте їх у соєвому соусі й арахісовій пасті.
- Обсмажте м’ясо та додайте дрібно нарізаний часник та імбир.
- Додайте воду та соєвий соус.
- Поламайте та додайте локшину. Варіть до готовності.
- Додайте арахісову олію та подавайте страву до столу.
(Останній пункт не обов’язково , якщо не хочешь аби паста була жирною))
Смачного!